Grundtræning, hvorfor er det så vigtigt?

Saga 10 mdr

Lige nu er grundtræning højaktuel for mig, da jeg har lille Saga på snart 10 måneder.

Jeg har mange tanker og overvejelser om, hvilken eller hvilke sportsgrene vi skal træne.
Jeg ved hvilken retning, vi skal gå, nemlig brugshundearbejdet, men om det bliver PH, IGP eller specialsøg eller måske flere ting, det ved jeg ikke helt endnu. Meget afhænger af, hvordan Sagas personlighed udvikler sig.


Og lige nu er det heller ikke så vigtigt, da vi "bare" har fokus på grundtræningen, for med den på plads, så er fundamentet lagt, og de øvelser der så sidenhen trænes og viderudvikles bliver lettere med en stærk og solid grundtræning.


Grundtræningen er fundamentet!
Helt generelt kan man sige, at vi i grundtræningen lærer hunden nogle basale øvelser og koncepter, som senere hen fungerer som hjælperedskaber, når vi skal til at bygge mere komplicerede øvelser op.

Vi skaber værdi i det at samarbejde og have en høj motivation for træningen, samtidig med at vi lærer hunden nogle helt grundlæggende færdigheder.Og netop samarbejde og motivation er essentielt. Hvis ikke det er tilstede, så har vi hunde der tjekker ud, og hunde der synes omgivelserne er mere spændende, og hurtigt giver op eller har svært ved at koncentrere sig.

Og så kan vi have nok så mange planer om det ene eller andet, men hvis vores hund ikke er motiveret, så bliver det ikke rigtig godt.


Jeg plejer at sammenligne grundtræning med Folkeskolen. Hvis vi springer en masse klassetrin over, så bliver det pludselig meget svært, når vi når gymnasiet. Og når det bliver svært, så daler motivationen.


På samme måde har hundene det. De skal lære at være i ro, kunne med andre, samarbejde, lære at lære. Vi skal lære alfabetet før vi kan læse....


Ikke alle hunde har det samme udgangspunkt, og vi lærer ikke alle lige hurtigt eller på samme måde. Vi bliver nød til at se på, hvilken hund vi har og planlægge uddannelsen ud fra det, og ikke blive låst fast i forestillinger om, hvordan det burde være, eller hvor langt naboen er kommet.


Men hvorfor har vi så travlt…?
Når vi nu ved, at hvis vi sørger for at vores grundtræning er på plads, så går det hurtigere på den lange bane. Det kan faktisk ikke svare sig at lade være… Det er meget nemmere at gå tilbage og fikse detaljer senere hen, når vi rent faktisk har noget, at falde tilbage på.

Ofte fristes vi til at begynde at træne hele øvelser før hunden kan det grundlæggende eller før at hunden har alle delmomenterne på plads, og det kan give udfordringer fordi hunden simpelthen ikke forstår, hvad det er vi vil have den til...

Vi skal huske at sætte vores kriterier, så det er let og sjovt at være med, og se vores hunde som dem de er og planlægge vores træning med udgangspunkt i det.

Oplevelsen af succes er motiverende og netop motivationen er altafgørende for om vi lykkedes.

Den gode nyhed er, at det er aldrig for sent at gå tilbage til grundtræningen, ofte kan det faktisk godt betale sig.


God fornøjelse med din træning

Tanja
******************

Vi tror på, at alle hundefører skal have adgang til det bedste hundeudstyr, træning, uddannelse og coaching. Læring og den bedste viden skal ikke være reserveret for de udvalgte få.
Med så mange talentfulde, dedikerede, passionerede, hårdt arbejdende hundefører med et hjerte af guld, så ønsker vi, at tilbyde de bedste produkter og træning til alle.0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar