Sådan får du en hund i topform!

christinas hunde
Det er ikke nogen hemmelighed at jeg går meget op i mine hunde og hundesport i det hele taget. Jeg bruger oceaner af tid og penge på foder, fodertilskud, udstyr, legetøj, træning, kurser, konkurrencer osv.

Jeg vil gerne have at mine hunde har det så godt som overhovedet muligt. Når mine hunde har det godt, så har jeg det også godt. De to ting hænger sammen. Samtidigt har jeg også et ønske om, at de lever i al evighed, selv om jeg godt ved, at det ikke kan lade sig gøre...

I træningen bliver mine hunde både fysisk og mentalt udfordret. De skal løbe stærkt og lave snævre vendinger, når vi dyrker agility. De skal løbe stærkt, stoppe hurtigt, være smidige, når vi træner lydighed. De skal løbe langt og arbejde i et krævende terræn, samt udføre flere stop og skarpe vendinger, når vi hyrder.

Christina får Eddie

Altså kræver træningen af dem, at de er hurtige, stærke og udholdende - præcis som en top atlet.
Det er altså noget, jeg skal være bevidst om og tænke ind i deres program, udover alm. træning og gåture, så jeg får opbygget og styrket deres kondition og få trænet deres core og muskler. Alt sammen noget jeg øver mig på, men gerne vil vide meget mere om, så mine elskede "top atleter" får de bedste forudsætninger.Min krop er en slatten klud
Jeg er selv startet til yoga efter at have erhvervet mig 2x bækkenløsning. Min krop kan sammenlignes med en slatten klud. Jeg er ret stærk i arme og ben, men det er så også det, resten hænger ikke sammen, og det skal der ændres på, så jeg også kan præstere mit bedste.

Mine hunde har gået til yoga hele deres liv. De sidder bamse, står på bagben, laver armbøjninger, strækker ud, balancerer på puder, luftmadrasser osv. Det gør de fordi, jeg ved, at det er vigtigt at styrke deres core. Det forbedrer deres udholdenhed og forebygger skader. De kommer ofte ril kiropraktor og får massage.

Måske jeg skulle have lyttet til mig selv og startet noget før, på at styrke min egen core?


Træn hunden i stuen
Vi kan gøre så mange ting selv for at passe på vores atleter hjemme i stuerne.
Som tidligere rytter, har jeg altid i baghovedet, at man skal varme op og køle ned. En hest sadles op og så skridtes den varm og varmes op med bøjninger osv. Gerne grundigt og længe inden den skal arbejde mere samlet, eller hvis den skal springe eller løbe stærkt. Ligeledes skridter man hesten af efter træningen. Man køler stille og roligt muskelgrupperne ned ved at lade hesten gå, og det kan snildt tage noget tid før hesten har pustet af og klar til at komme på stald igen. Det er basal viden, når man ridder. Det er noget, man lære fra starten af. Man varmer ALTID hesten op OG skridter den af efter turen/træningen.

Eddie bamse.jpg

Tour de France
I skrivende stund er der Tour de France, hvor man kan se cykelrytterne varme op inden den enkelte etape og igen køler ned, mens cyklen er monteret i ”home traineren”, og de giver et interview om dagens udfordringer. De er top atleter, de varmer op og køler ned.

Hvornår har du sidst varmet din hunds muskler op inden træning?

Eller skridtet den af efter endt træning?

Jeg er bestemt ikke selv perfekt. Jeg tager også nogle gange min hund direkte ud af bilen eller buret og lukker den ud til fårene eller på træningsbanen og starter træningen. Det er ikke noget, jeg er stolt af. Tværtom. Jeg kunne blive endnu bedre til at inkorporere det i min daglige træning og blive mere bevist om, hvad der skal til for at forebygge og give mine hunde et langt konkurrence liv uden skader.

Hvad gør du for at blive bedre til at passe på din hund(e)?

Din hundeven

Christina Berantzino***********************************************************************************************************************

Vi tror på, at alle hundefører skal have adgang til det bedste hundeudstyr, træning, uddannelse og coaching. Læring og den bedste viden skal ikke være reserveret for de få udvalgte.
Med så mange talentfulde, dedikerede, passionerede, hårdt arbejdende hundefører med et hjerte af guld, så ønsker vi, at tilbyde de bedste produkter og træning til alle.0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar