Hvad er det bedste foder for min hund?

Eddie Hangaren
Jeg har haft hund i 10år nu og på de få år har jeg prøvet rigtig meget forskelligt foder til mine hunde. Der er maaaange holdninger, til hvad du skal fodre din hund med og som ny hundeejer kan det være lidt af en jungle, når man bare gerne vil gøre det bedste for sin firbenede ven. Skal det være med eller uden korn? Skal det være varme- eller kuldebehandlet eller måske råt?

Der er mange muligheder, men hvad er det absolut bedste for min hund?

Jeg vil selvfølgelig have at mine hunde er dækket godt ind mht. protein, vitaminer osv., men det skal også være et foder de gider spise, og som er nemt at fodre med. Mine nuværende hunde spiser alt, hvad jeg serverer for dem, så det er ret nemt. Men før min mellemste hanhund blev kastreret, var han virkelig svær at fodre. Han kunne gå flere dage uden at røre sit foder, så jeg måtte ofte være kreativ og prøve forskellige mærker og varianter. Jeg har prøvet alt fra alm. tørkost, koldpresset tørkost og BARF (rå fodring).


Min første hund fik BARF, da jeg havde en kollega der havde barfet sine hunde i mange år og talte meget varmt om det, så det måtte prøves. Og Cashew elskede sin mad, men jeg endte med at køre lidt surt i det, da jeg brugte meget tid på at planlægge hans foder hver dag. Han jo skulle have ben, indmad, grønt osv. forskellige dage i ugen, og derudover skulle jeg bruge godbidder til træning, så jeg tørrede indmad i ovnen, som jeg kunne have med til træning. Jeg havde nemlig fået at vide, at når man råfodrede, så måtte hunden ikke få alm. godbidder, men kun rent kød.

Så det blev til sidst alt for omstændigt for mig, og jeg gik tilbage til tørkost igen - denne gang dog koldpresset.

I min optik er det optimale foder nemt at fodre med og indeholder alt det min hund har brug for. Jeg læser vare-deklarationen, da jeg gerne vil vide hvad posen indeholder, og jeg vælger det foder, der indeholder mest muligt protein og meget gerne med så rene råvare som overhovedet muligt, men ærligt talt, så aner jeg ikke en disse om alle de ingredienser, der står bag på foderposen, hvor meget og hvor lidt er godt nok?

Jeg har for nyligt set et langt interview i Boblen med Hundefodernørden Ann-Kristin. Jeg følger også Hundefodernørden på facebook og instagram.


Det som fangede mig var, at hun ikke siger noget om, hvad du SKAL fodre med, men derimod deler ud af sin viden, der hele tiden er bakket op af den nyeste forskning og videnskabelige artikler. Hun taler for og imod de forskellige fodringstyper. Det kan jeg godt lide….

Så på baggrund af dette interview besluttede jeg mig for at jeg ville prøve at råfodre mine hunde igen, men denne gang har jeg valgt et mere komplet mærke, som justerer mængden at ben, indmad, grønt osv. for mig. OG så er jeg nu blevet oplyst om, at jeg gerne må blande råfodring og tørkost, så nu er det er nemt med træningsgodbidderne ;)

Mush.png


- Christina Berantzino

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar