Fokuser på processen og tro på det hårde arbejde...

IMG_8066

At have en virksomhed og træne hund er meget det samme. Der er så mange uvisheder. 

Vi kan planlægge og arbejde hårdt, men det er ingen garanti for succes. 

Virkeligheden er, at der ingen garantier er her livet. Hver gang mine kursister spørger mig, om jeg kan garantere, at det kommer til at gå godt til en konkurrence, eller om jeg kan garantere at alt deres træning med hunden vil bære frugt, så må jeg ærligt svare nej. Jeg ved det ikke.

På samme måde har jeg heller ikke selv nogle garantier - hverken i træningen, i virksomheden eller i livet.

Min fine Noell (min border collie tæve på 3 år, som du kan se på det øverste billede) har været meget skadet. I alt den tid jeg har haft hende, og vi har trænet sammen, har hun sammenlagt været skadet cirka 1,5 år. Det er meget. Det er nærmest halvdelen af hendes liv. Udover at det psykisk har været hårdt med alle genoptræningerne, operationer osv. hvor jeg mange gange har været bange for at miste hende, så har det også været hårdt at forstætte den målrettede LP træning med hende. Jeg har grædt, været bange og har haft brug for meget støtte og opbakning af mine nærmeste træningsveninder. Der er SÅ mange uvisheder, og det kan følelsesmæssigt være hårdt.

Vil hun blive skadet igen?

Vil der altid være op- og nedture med hende fysisk?

Kommer hun nogensinde til at blive fysisk stærk nok til at kunne konkurrere?

Kan det overhovedet betale sig at træne målrettet med hende?

Der er mange ubesvarede spørgsmål. Ikke kun træningsmæssigt men også i forhold til hendes helbred. Hun er så stærk lige nu - både fysisk og psykisk. Jeg tror faktisk aldrig, at hun har haft det bedre end lige nu. Hun er clearet i forhold til træning osv. Der er pt absolut ingen restriktioner fra dyrelægerne og specialisterne side. Alt dette er jo fantastisk. Men samtidigt ved jeg også, at jeg ikke har fået nogle garantier. 

Se her: Køb Kong bolde og få 20 % rabat 

Noell er en fuldstændig fantastisk hund - både i hverdagen og til træning. Hun arbejder som en drøm og er så sød og kærlig. Hun er på mange måder en drømme-hund for mig. Hun er også en hund, som eeeeeelsker at træne og løbe stærkt, og hun er ikke en hund, som vil trives med at lave "ingenting".

Derfor er jeg ikke i tvivl om, at vi skal fortsætte den målrettede træning. Vi skal følge gnisten. Gnisten hos os selv, og gnisten i hundens øjne. Vi skal følge det, som gør os glade. Det som føltes godt. Også selv om udkommet er uvist.

Læs også: Sportshunden: hvordan holder vi den fit og skadesfri?

Jeg vælger at fokusere på processen, kærligheden til hundene, samarbejdet og tro på det hårde arbejde. Jeg har haft flere hunde med store adfærdsmæssige udfordringer, og i dag har jeg fire hunde, hvor af 3 af dem er meget aktive indenfor LP og hyrdning. De er alle højt elsket og meget forskellige, og de udfordrer mig alle på forskellige områder. De gør mig til en bedre og mere ydmyg hundetræner. De gør mig til at bedre menneske. Effie min border collie på 5 år er meget speciel. Hun er det, jeg vil kalde et sensitivt legebarn og er på mange måder mere kompliceret at træne end de andre, da hun spejler mig MEGET, og på mange andre måder bare er meget unik. Hvis hun var et menneske, havde hun helt sikkert op til flere diagnoser. Men vi hygger os med træningen, og jeg øver mig i at blive bedre og bedre til at tilpasse træningen så hun blomstrer mere og mere. Lucy min yngste border collie på 2 år eeeeeeelsker at træne, og hun er en "fart djævel". Hun vil gerne gøre alt med 100 km/t - inklusiv fri ved fod, næseprøve, spor osv. Pointen er at der altid er både glæder og udfordringer - uanset hund og uanset hvor dygtige vi bliver som hundefører. 

Svaret på alle spørgsmål om fremtiden er, at jeg ikke ved det. Ingen her i livet er blevet lovet succes. Alligevel står vi tidligt op hvor morgen, går en god lang tur, hvorefter jeg træner med alle hundene. Jeg elsker mine hunde og jeg elsker at træne med dem ligeså meget, som de elsker at træne med mig.

Jeg er vild med nu afdøde Kobe Bryant's citat:

"At the end of my career I want to be known as a talented over-achiever. I was blessed with talent, but I worked as if I had none.”


Hvis vi ønsker forandringer i vores liv, virksomhed eller i træningen, så må vi selv skabe dem. Vi må dedikerer os selv til det som der skal til. Der vil være op- og nedture. Der vil være blod, sved og tåre på rejsen. Vi må fokusere på processen, og tro på det hårde arbejde - også selv om vi ikke er lovet nogle garantier for succes.  Det er det som skaber en vinder. Det er det mindset, som er nødvendigt for at kunne overkomme alle udfordinger i livet. 


Se også din hunds kalender


0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar