Vores familie

I disse Corona tider stiller det virkelig store krav til vores hunde, da de skal være omstillingsparate, når deres rutiner bliver ændret. Vi er hjemme hele dagen, vi går måske flere ture end vi plejer, og hundene får ikke den ro i hjemmet, som de er vant til. Det gælder nok specielt hos børnefamilierne.

I min familie er vi to voksne, to små børn og tre hunde. Det kan ikke undgås at her er gang i den hele dagen. Med en pige på 4år og en dreng på 1,5år, kan støj og aktivitets niveau blive lidt vildt og det er svært for vores hunde at finde den ro de plejer at have i løbet af en almindelig hverdag, hvor de er alene hjemme. Derfor prøver jeg at give dem lidt ro ved at lukke dem væk fra familien i løbet af dagen. Vi har et bryggers der er lukket af med et babygitter, så børnene ikke kan gå derud.  Vi har faktisk også et babygitter i køkkenet, så hunde og børn kan adskilles der. Og jeg vil lige understrege at denne blog kun handler om mine egne observationer og holdninger, for jeg kommer nok ind på noget i denne blog, der er mange delte meninger om…

Men, inden vi fik vores første barn, Laura, var vi til et foredrag med en jordemoder-hundeejer. Hun kom omkring hvordan man læser hundens signaler og adfærd, men også en del om de små børn og deres adfærd og, hvordan hun ville tackle hunde og børn i hjemmet. Det var en lettelse for mig, at høre at hun bestemt ikke ville lade barn og hund være alene i samme rum og at det var ok at skærme dem fra hinanden. Du har måske selv set de film og billeder med hunde og børn der ligger på facebook, hvor der på størstedelen af billederne vises en hund, der får overtrådt sine grænser. For mig er det ikke ok, at mine børn krammer hundene, hopper på dem eller hvad børn nu ellers kan finde på at gøre, og det er IKKE min hunds opgave at opdrage mine børn! Nogle hunde vil sige fra, andre måske ikke, men gør det det ok at deres grænser bliver overtrådt? Det syntes jeg ikke, og derfor var det befriende for mig at høre en jordmoder have samme opfattelse, og at høre at børnenes adfærd er helt normal, når de er så små, det skal bare kontrolleres af en voksen.

 

Læs også Ingen hundetrænere er ens

 

Vores ældste hund har aldrig brudt sig om børn, så jeg var selvfølgelig mest bekymret for ham, da Laura kom til verden. Men han har heldigvis bevist mig det modsatte. Da hun var baby lå han ofte sammen med os på gulvet og hun fik mange kys. Senere, da hun begyndte at vralte rundt, er han altid blevet lukket i køkkenet bag babygitter. Så havde han ro og vi kunne lære Laura at når hundene lå i kurven eller bag babygitter, så skulle de have fred. Det har været og er en lidt større opgave med vores yngste søn, Daniel. Daniel ELSKER hundene og de elsker også ham, især når han deler mad ud. Men han er altså også en bisse der elsker at hive fat i deres pels eller løbe vildt hen til dem og kaste med det han nu har i hænderne. Han skal lære hvordan man omgås dyr og for den sags skyld mennesker og her er hundene jo fantastiske, da de lader ham ae dem osv. og jeg kan være med og styre hvordan det foregår. Skal jeg lige noget hvor jeg ikke kan holde øje, så bliver hundene lukket bag babygitter, eller jeg tager Daniel med mig.

Heldigvis er Laura blevet så stor, at hun efterhånden har helt styr på hvordan man omgås hundene og kan hjælpe mig med dem. Det er hyggeligt når hun vil med på tur eller når hun spørger om vi ikke skal træne i stuen. De hører ikke helt efter hvad hun siger endnu, men det kommer vel…. På videoen træner vi på balance pude og her elsker jeg min nye FlexiPaws Cloud, der kan bruges alle steder og jeg kan stabilisere den med en fod. Laura hygger sig med at proppe hundene med godbidder :D   

Børn og hunde er fantastiske sammen, men gør din hund den tjeneste at det er dig der lærer barnet hvad den kan lide og ikke kan lide. Vil elske at høre om jeres historier omkring børn og hunde.

 

Link til FlexiPaws Cloud HER

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar