”Dødt” legetøj

Leg er et af de vigtigste redskaber i træningen. Det er sjovt, det løsner op, styrker relationen mellem hund og fører og fremmer læring. Leg kan også bruges til videreudvikling af øvelser.

I lydighed vil vi gerne have en hund, der løber ud efter apporten, samler op og løber tilbage til fører igen. Vi vil have et hurtigt udløb til feltet, et hurtigt indløb i indkald osv. Alt sammen med masser af fart og engagement, og her er leg med hunden et fantastisk redskab. Leg er ikke kun leg med legetøj. I min verden er leg leg. Løbelege, godbidslege, leg med føre og selvfølgelig også leg med legetøj, men det er op til den enkelte hund hvad de syntes er sjovt. Leg er individuelt.

Jeg har nogle legefærdigheder, jeg gerne vil have udviklet hos mine hunde såsom at tage et ”dødt” stykke legetøj (altså et legetøj der ligger stille på jorden). Det kan være en af de nemmeste ting for nogle hunde og MEGET for andre hunde.

Jeg har bordercollier, og de kan have tendens til at låse og stå og glo på en ting, for at få det til at bevæge sig. Nogle låser rigtig meget og andre låser slet ikke. Da jeg fik Solo, som snart er 3år, hyrdede/låste hun meget på ting, der lå stille, så det ville jeg gerne have løsnet op ret tidligt, så det ikke blev en vane. Det er IKKE en fordel at have en hund der hyrder/låser, når man vil sende den ud og hente en apport der ligger stille på jorden.  Solo elskede legetøj, når det var i bevægelse og ville gerne holde fast og trække, men så snart det var stille, ville hun ikke tage legetøjet. Så jeg gik i gang med belønnings udvikling på ”dødt” legetøj. Det tog mange gentagelser hvor jeg havde legetøjet i en lang snor, så jeg kunne bevæge det så snart hun tog lidt fat, men lidt efter lidt fandt hun ud af reglen og jeg har ikke set hyrd på legetøj eller apport siden.

Det er så forskelligt, hvad vores hunde har let ved, så nogle gange må man arbejde lidt for at få den ønskede adfærd frem, og hvad er bedre, end når man kan lege det frem og have det sjovt samtidigt? 

Hos Just Be Dog har vi netop sammensat en ny uddannelse "Just Be Pro". Vi åbner for tilmelding om få dage, og vi glæder os helt vildt til at kunne hjælpe engagerede hundetræner og kommende instruktører. 

En STOR del af uddannelsen handler om LEG og vigtigheden af leg. Hvordan vi skaber den gode leg, opbygger en stærk relation, lærer hunden at vælge fører til og blive i boblen - også når der er forstyrrelser på gåturen, til træning, til shows og meget mere.

Læs mere om Just Be Pro uddannelsen HER


0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar