Interview med Rikke Wriedt

Skærmbillede 2020-04-08 kl. 12.55.11

Mød Rikke Wriedt - kiropraktor, sportsdyrlæge, agility instruktør, foredragsholder, kone og mor til to skønne piger. 

Rikke arbejder til dagligt som dyrlæge med fokus på sportsmedicin, rehabilitering og kiropraktik i egen praksis "K9 Performance" i Ringsted.

Hun er en del af teamet på vores uddannelse "Just Be Pro" og "Just Step Up"

 

Hvad er du mest taknemlig for?

Jeg er taknemmelig for rigtig mange ting, men øverst på listen står min familie (inkl. Hunde). Jeg er dybt taknemmelig for at være gift med min bedste ven og for den familie, vi har skabt sammen.

 

Hvad er det bedste ved at have hund?

Deres ubetingede glæde

Hvad er det bedste ved at arbejde med hunde?

Som dyrlæge; at kunne hjælpe dem, når de ikke har det godt.


Hvad er meningsfyldt for dig?

At gøre ting der gør mig glad, og omgive mig med mennesker med et positivt livssyn, at hjælpe dyr.


Hvad er meningen med livet?

Det er at få det meste/bedste ud af alting – "change your mind and you will change your world".


Hvad er dit livs sværeste beslutning? Hvad følte du og tænkte du dengang, og hvad tænker du om det nu? 

Jeg synes der har været mange og det er svært at pin pointe een, men en ting jeg generelt har meget svært ved er aflivning af dyr – særligt dem, der virker meningsløse så som aflivning pga. dårlig avl, unge dyr osv. Jeg får det fysisk dårligt, og har præsteret både at få migræne og kaste op efterfølgende.

 

Hvis alle var en mulighed, hvem vil du så allerhelst møde og tale hund med?

Grundet mit erhverv har jeg allerede de mennesker i mit netværk.

 

Læs også interviewet med Henriette Marqvorsen

 

Hvis du skulle have 3 forskellige hunderacer i dit hjem, hvilke 3 ville du så vælge og hvorfor?

Jeg ville ikke ændre på de 2 racer jeg har nu (border collie og miniature american shepherd) men jeg ville tilføje en irsk ulvehund.Hvad er det bedste hunde-råd du har fået?

Der har været mange, men det må nok være da jeg blev introduceret for klikkertræning tilbage i 90´erne – det revolutionerede min træning.

Har du nogle små ritualer når du vågner om morgen, inden du træner, skal til konkurrence eller andet?

Kaffe (…og meget af det) og taknemmelighed (også når man står op kl 5 for at komme til start til stævne i Sverige). Jeg prøver at undgå ritualer, for performance skal ikke været styret af om man nu har husket at tage sine lykkeunderbukser på. Jeg har dog en playliste med sange, som hjælper mig til et positivt mindset, men det er ikke livsnødvendigt, at jeg lytter til den.

 

Hvad er succes for dig? 
At noget lever op til det kriterium jeg har sat. Nogle dage er det noget så simpelt som at børste tænder i tandpaste og ikke make up fjerner…

 

Hvad er dit næste mål?

At værdsætte processen mere end det at nå et mål. Jeg har det med at køre på indtil et mål er nået, og når jeg så er nået i mål, har jeg glemt at værdsætte hvert lille skridt i processen.

Og når jeg lige ser bort fra min personligt udvikling er næste mål at komme i gang med producere kosttilskud til hunde – jeg har længe gerne ville producere min egen K9 Performance linje.

 

Hvad motiverer dig i træningen?

Tidligere har jeg været meget motiveret af resultater, men jeg er i dag langt mere drevet af selve træningsprocessen, altså at se fremgangen og udviklingen hos hunden. Det er en fantastisk følelse når man kan se hunden sætter 2 og 2 sammen, og virkelig har forstået en øvelse.

 

Hvad elsker du mest at lave sammen med din(e) hund(e)?

Drikke kaffe i solskin i haven mens Sol, Zap og Seven leger spurteleg, og gamle Poncho på 13 ligger ved mine fødder.

Har du gjort en drøm til virkelighed?

Mange gange, drømme skal realiseres – man skal ikke bare rende rundt og sukke efter at opnå noget, men reelt ikke gøre noget for at opnå det – det bliver man ikke lykkelig af. Af drømme jeg har gjort til virkelighed kan nævnes: at få min første hunde som 12-årig, at blive dyrlæge, videreuddannelse i kiropraktik og rehabilitering, komme på landsholdet i agility, få min egen træningshal, starte min egen dyrlægepraksis for bare at nævne nogle.

Hvis du kunne lære et barn én ting om hund, hvad skulle det så være?

At hunde ikke er små mennekser som skal krammes og man skal spørge før man klapper.

 

Hvad gør du, når du gerne vil forkæle dig selv?

Tid til at være alene. Tid er den eneste ting jeg ikke har nok af og som jeg ikke kan få mere af. Så tid alene til at gøre lige hvad jeg har lyst til, er totalt luksus – ofte bliver tiden brugt på træning eller langt gå tur med hundene

 

Hvad er du mest stolt af?

 

Uhh… skal man kun nævne en ting? Det må være mine nye klinik, som har været lang tid undervejs.Hvis du vidste, du kun havde få år tilbage at leve i, hvad ville du så ændre?

Kan man få flere timer i døgnet? Jeg er ikke sikker på jeg ville ændre noget. Jeg er lige der, hvor jeg gerne vil være, men jeg ville nok skrue lidt ned for tempoet, så der vil være er plads til fordybelse (og en middagslur).

 

Læs også: Target og frivillig håndtering

 

Kiropraktor, sportsdyrlæge & agility instruktør Rikke Wriedt.Rikke arbejder til dagligt som dyrlæge med fokus på sportsmedicin, rehabilitering og kiropraktik i egen praksis "K9 Performance" i Ringsted.Rikkes passion for hundesport startede i en tidlig alder, da hun som 12-årig fik familien overtalt til at få en border collie indenfor dørene. Inden længe stod den på agilitytræning og senere stævner i weekenderne. Over 20 år senere står den stadig på agility med egne hunde, tre border collier og en miniature american shepherd.

 

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar