Interview med hundefodernørd Ann-Kristin

Ann-Kristin Meyer

Jeg føler, at jeg ikke kun gør en forskel for den enkelte hund, men bestemt også for hundens ejer! Jeg øger derfor ikke kun hundens velfærd, men også ejerens. Det er dobbelt op på arbejdsglæden!

 

Mød Ann-Kristin Meyer - hun er en af Danmarks klogeste på fodring af hund. Hun er cand.scient. i Animal Science med speciale i hundeernæring - eller sagt på en anden måde: professionel hundefodernørd.

Ann-Kristin er en del af teamet på vores instruktøruddannelse "Just Be Pro"

 

Hvad er du mest taknemlig for?

I øjeblikket er jeg virkelig meget taknemmelig for hver eneste time søvn, jeg kan få om natten. Siden min søn blev født for godt halvandet år siden, har jeg i gennemsnit ikke fået mere end en til to timers sammenhængende søvn om natten…

Men generelt er jeg mest taknemmelig for min dejlige familie, som består af min kæreste og mig, min datter, min søn, mine to hunde og min skildpadde – og i allerhøjeste grad, at vi alle sammen er sunde og raske.

 

Hvad er det bedste ved at have hund?

At man aldrig er i tvivl om, at man er højt elsket – MEGET højt!

 

Hvad er det bedste ved at arbejde med hunde?

Jeg føler, at jeg ikke kun gør en forskel for den enkelte hund, men bestemt også for hundens ejer! Jeg øger derfor ikke kun hundens velfærd, men også ejerens. Det er dobbelt op på arbejdsglæden!

 

Hvad er meningsfyldt for dig?

At hjælpe hunde og deres ejere, så de får et bedre liv.

 

Hvad er meningen med livet?

Jeg tror i det større billede er meningen med livet, at verdenen skal være lidt bedre, når man forlader den, end den var, da man trådte ind i den. For mig betyder det, at jeg skal gøre en forskel for så mange hunde som muligt – at øge deres velfærd (og derigennem deres ejeres velfærd).

 

Hvad er dit livs sværeste beslutning? Hvad følte du og tænkte du dengang, og hvad tænker du om det nu?

Mit livs sværeste beslutning var at starte helt forfra med mine studier, efter jeg allerede havde opnået en bachelorgrad i international virksomhedskommunikation fra CBS. Det var et sats at skifte studieretning og det betød, at jeg skulle være studerende i mange år endnu (og at økonomien ligeledes ikke ville være særlig god i alle disse år). Der var rigtig mange i min omgangskreds, som tvivlede på, om det nu var den rigtige beslutning. Men jeg følte, at det var det rigtige og den følelse er jeg blevet bekræftet i. Jeg har fundet min rette hylde og det har vist sig, at mit livs sværeste beslutning også har været mit livs bedste beslutning!

 

Hvis alle var en mulighed, hvem vil du så allerhelst møde og tale hund med?

Nu er jeg ernæringsnørd, så det er helt klart Anna Hielm-Björkman og resten af forskerteamet bag det uafhængige finske forskningsprojekt DogRisk.

 

Hvis du skulle have 3 forskellige hunderacer i dit hjem, hvilke 3 ville du så vælge og hvorfor?

Jeg synes det er svært, for jeg kan godt forelske mig i en hunds personlighed, selvom racen egentlig ikke står højt på ønskelisten. Men hvis vi går ud fra ”gennemsnitsindividet” fra racen, så ville det nok være Golden retrieveren, Cocker spanielen og storpudlen. Det skal være en hund, som trives i en aktiv børnefamilie – og gerne en, som bruger ”retriever-sut” (bamse, sko, tøj, arm eller noget helt andet, som bæres rundt eller soves med i munden), fordi jeg simpelthen ikke kan stå for det :)

 

Hvad er det bedste hunde-råd du har fået?

Uhhh, der findes mange! Både om adfærd, træning og ernæring. Men det bedste, som gælder for alle discipliner og som er meget relevant for mig som underviser er nok: Hvis en hundeejer (eller et menneske generelt) ikke er åben for ny læring, kan det ikke betale sig at bruge energi og kræfter på at prøve at belære vedkommende!

 

Har du nogle små ritualer når du vågner om morgen, inden du træner, skal til konkurrence eller andet?

Jeg er sikker på, at jeg laver et eller andet mærkeligt, når jeg skal til at træne (jeg har mange mærkelige vaner), men ikke noget jeg er bevidst om. En ting er dog sikker: Jeg skal have min kaffe om morgenen!!

 

Hvad er succes for dig?

At nå mine mål – både de store og små. Det kan være noget så banalt som at få puttet børnene tidligt nok, så de voksne kan nå at se Netflix i fred og ro, men også at gennemføre et universitetsstudie med topkarakterer.

 

Hvad er dit næste mål?

At få lavet en hjemmeside til min kommende virksomhed.

 

Hvad motiverer dig i træningen?

Når jeg kan se, at mine hunde har en fest under træningen.

 

Hvad elsker du mest at lave sammen med dine hunde?

At gå en tur i naturen – helst ved stranden i Vejers Strand, vores absolutte yndlingssted i hele verden.

 

Har du gjort en drøm til virkelighed?

Ja, mange! En af de største, og det jeg har drømt om længst, var at få min egen hund. Derudover er jeg netop i gang med at gøre en drøm til virkelighed!

 

Hvis du kunne lære et barn én ting om hund, hvad skulle det så være?

Hunde har følelser, ligesom dig og mig!

 

Hvad gør du, når du gerne vil forkæle dig selv?

En hurtig form for forkælelse (som oftest er den eneste form for forkælelse, når man er mor til to små børn) indebærer typisk noget chokolade eller rødvin.

For nogle dage siden forkælede jeg mig selv med en tre timers ridetur på en Islandsk hest igennem klitplantagen og hen til stranden. Det var ren luksus og noget, jeg kommer til at leve på længe endnu.

 

Hvad er du mest stolt af?

Jeg kom til Danmark for knap 14 år siden. Dengang uden at kunne et enkelt ord på dansk. I dag står jeg her, med to bachelorgrader og en kandidatgrad fra danske universiteter, en dansk hundeinstruktørtitel, en række andre danske certificeringer og holder flere timers foredrag på dansk. Dette er jeg meget stolt af!

Men som langt de fleste mødre er der nok ikke noget, som kan gøre mig mere stolt, end mine egne børn.

 

Hvis du vidste, du kun havde få år tilbage at leve i, hvad ville du så ændre?

Jeg kan vitterligt ikke komme på noget, som jeg ville ændre! Jeg er utroligt taknemmelig for det liv, jeg lever og alle de fantastiske dyr og mennesker, som er del af det.

Måske ville jeg prøve at blive bedre til at sige ”nej” for at få lidt mere tid til familien. Det er jeg nemlig ikke så god til i dag.

Ann-Kristin er en af Danmarks klogeste på fodring af hund. Hun er cand.scient. i Animal Science med speciale i hundeernæring - eller sagt på en anden måde: professionel hundefodernørd.

Hundeernæring er hendes passion, og hun er af den overbevisning, at hundefodring handler om mere end bare at forsyne hunden med energi og nødvendige næringsstoffer.

Hun er desuden uddannet hundeinstruktør og har selv to golden retrievere.

Hendes mission er at hjælpe så mange som muligt til at blive klogere på ernæring til hunden, så vi kan byde vores hund et endnu bedre liv end den allerede har.

...because nutrition matters!

2 kommentarer

Per lund
 

Hvor kan man få eller købe din vejledning om det rigtige foder til en lapredor så den ikke. Bliver tyk men mæt vh Per. 

Læs mere
Læs mindre
Christina Berantzino
 

Hej Per
Ser først din besked nu, det beklager jeg.
Jeg vil anbefale dig at tage fat i Ann-Kristin Meyer via hendes facebook side, Hundefodernørden.
De bedste hilsner
Christina

Læs mere
Læs mindre

Skriv en kommentar