Kære Cashew: Du har lært mig SÅ meget

Skærmbillede 2020-08-14 kl. 08.46.52

BREV TIL MIN HUND · AUG 14, 2020

Af Christina Berantzino

Vi ærer det stærke bånd mellem hunde og ejer i vores serie: "Et brev til min hund". Vi har lavet en konkurrence, så vi får mulighed for at læse om DIN hund, som forandrede din verden. Den 15. september frigiver vi detaljerne om, hvordan du kan være med. Konkurrencen slutter d. 1. november, hvor vi udvælger 3 vindere, som udover lækre præmier også kommer på vores blog på JustBeDog.com 

Indtil da kan du læse vores breve til vores hunde, som bliver udgivet her på bloggen over de næste par uger.

 

Kære Cashew

Du har lært mig SÅ meget.

Du var min skygge igennem 4år, og jeg er dig evigt taknemmelig. 

Tak fordi du fik mine øjne op for denne fantastiske verden med hunde og hundetræning i alle former og niveauer.

Ofte tænker jeg tilbage på vores første møde, hvis man overhovedet kan kalde det det, hvor jeg skulle hilse på dig, 8mdr. gammel var du og kommet retur til opdrætter. Det viste sig at du ikke var enig i, at vi skulle introduceres. Jeg var hos din opdrætter nogle timer den aften og ikke på noget tidspunkt kom du ud fra dit skjul under spisebordet. Jeg fik i stedet hilst på din opdrætter, din mor og din søster, og jeg besluttede mig for at komme igen i løbet af måneden for at hente dig. Når jeg kigger tilbage, så var det måske ikke det bedste første møde vi havde, men jeg var ikke i tvivl dengang. Du var MIN hund.

Vi startede til træning i den lokale hundeklub, og vi gik på et hold med almindelig hverdagstræning. Jeg blev meget hurtigt bidt af træningen og ville have mere. Senere startede vi hos en privat træner, og vi begyndte at nørde mere og mere med DKK’s lydigheds programmer. Vi kom da også ud og starte i et par konkurrencer i LP1 og LP2. Det var bestemt ikke dine ambitioner, men mest mine, alligevel gjorde du dit bedste, og vi blev også udtaget til DM det ene år. Du kæmpede i fællesøvelserne, hvor du skulle ligge på en række  med fremmede hunde. Det brød du dig bestemt ikke om.

Du elskede træningen og samarbejdet med mig, men de andre hunde, kunne du godt undvære. Du havde få hundevenner, som du elskede og kunne lege med i timer. Du elskede bla. din søster Cisla og drengene Koda og Basso, men alle andre hunde skulle holde sig på afstand - uanset om det var tæver eller hanhunde. Du skelnede ikke, og der har desværre været en del gange, hvor din grænse blev overtrådt. Der opstod uheldige episoder mellem dig og fremmede hunde. Det var så væmmeligt, og jeg hadede at se dig på den måde.

Jeg gjorde, hvad jeg kunne for at beskytte dig mod disse dårlige oplevelser, men jeg var nybegynder og havde ikke mange værktøjer til, hvordan jeg skulle takle, når du var utryg, bekymret og bange. Jeg måtte lære af erfaring, hvordan jeg kunne læse dig, og hvordan du kommunikerede, når du var presset og bange. Jeg lærte også, hvordan jeg fik dig ud af situationen igen. Kære Cashew, du har lært mig SÅ meget. Du kunne ikke have været en bedre “begynder” hund for mig. Sammen var vi stærke. Du fik min nysgerrighed til at vokse, og det er på grund af dig, at jeg idag ved meget mere, end jeg gjorde dengang - en mørk aften i marts, da jeg mødte dig for første gang.

Juli 2012 fik du fred. Jeg kunne ikke hjælpe dig mere. Min støtte og ro var ikke længere nok, og jeg vidste ikke længere, hvad jeg skulle gøre. Alt var svært for dig - hunde, mennesker, lyde m.m. Jeg tog mit livs værste beslutning og gav dig fred. Det var en smuk dag, og du sov stille og fredfyldt ind på græsset i vores have. Du havde dine to yndlings mennesker omkrig dig, Pernille og jeg.

Har grædt mange tårer for dig Cashew. Du var min yndlings nød. Du vil forevigt have en plads i mit hjerte (og på min ankel), og jeg vil holde mit løfte til dig om, at blive ved med at udvikle mig som hundefører - blive klogere og dygtigere hele livet.


Vi ses igen på den anden side af regnbuen.

Kærligst Christina

 

Skrevet af Christina Berantzino

Christina er medejer af Just Be Dog, hvor hun blandt andet er uddannelsesleder og underviser. Hun har i dag 3 border collier og bor i Kirke Eskilstrup med hendes mand, 2 børn, 3 katte, høns, får og hunde.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar