Kære Akio, Du har lært mig, at komme ud blandt folk igen. 

1

BREV TIL MIN HUND · OKT 21, 2020

Af Pernille Mortensen 

 

Vi ærer det stærke bånd mellem hund og ejer i vores blog-serie: "Et brev til min hund". Vi elsker vores hunde, og de hunde vi har mistet har sat dybe spor i vores hjerter. Inspireret af kærligheden til de hunde, som er gået over på den anden side af regnbuen, samt af de hunde som stadig lever, har vi lavet en lille konkurrence. På den måde får vi også mulighed for at læse om DIN hund, som forandrede din verden.

Du kan sende dit brev til min hund til os via hello@justbedog.com

Sammen med brevet må du meget gerne vedhæfte 1-3 billeder af dig og din hund.

Konkurrencen slutter d. 1. november, hvor vi udvælger 3 vindere, som udover lækre præmier også kommer på vores blog på JustBeDog.com 

Indtil da kan du læse vores breve til vores hunde, som bliver udgivet her på bloggen over de næste par uger.

 

Kære Akio,

Du kom ind i mit liv på et tidspunkt hvor jeg havde det svært både psykisk og fysisk. 

Du skulle på sigt bruges som min psykiatrisk servicehund. 

Du kunne som lille hvalp til tider være en mundfuld, da du absolut ikke synes du skulle sove.

Var jeg vågen skulle du da også være vågen. 

12 timer kunne du nemt være vågen og jeg måtte derfor lære dig, at du også skulle sove indimellem. Dette var dog ikke altid nemt🙈

Det viste sig, at du havde et neurologisk problem, hvor din højre store hjerne ikke ville tale sammen med venstre lille hjerne. 

Derfor kom Saika ind i dit liv, du passer på hende som du passer på mig.

Og Jeg ved i elsker hinanden, for ligeså irriterende hun kan være ved dig, ligeså omsorgsfuld er du ved hende når hun får vasket hele sit ansigt🐶

Du har alle dage være fuld af spillopper et rigtig legebarn og har altid været guld værd for mig. 

De dage psyken drillede, har du altid kunne få mig i godt humør og til at grine. 

Hvis du ikke lavede fjollede ting med dit legetøj, snuppede du skoene på gulvet eller vasketøjet fra tørrestativet, for at få mig op og stå og løbe efter dig i leg. 

Du kunne også finde på at kaster dig ned og ruller rundt i græsset mens vi var ude på tur. 

En lille musik hund er du også, for du bliver altid en enorm happy bombe og du kan ikke styre din krop af glæde, når du hører intro’en til What do you mean, Sorry eller Lose you’re self med Justin Bieber. (Har jo nok spillet dem lidt for meget for dig på vej til træning eller hvor vi nu skulle hen😱🐶) for du gør det jo ikke med andre sange.🙈

Du tager heller end gerne en god samtale med mig, spørg jeg dig om noget svarer du gerne tilbage ved at gø. (og i flere forskellige tonelejer)

Disse samtaler kan nemt vare op til 5 minutter og vi taler om alt muligt😂

Du synes bare det er hyggeligt.

Regnvejr er absolut ikke noget for dig, prøver jeg at få dig ud i haven, kaster du dig straks ned på gulvet og du rejser dig ikke lige meget hvor meget jeg prøver at løfte dig, du gør dig bare ligeså tung du kan. For ud det skal du i hvertfald ikke🙈🐶🤪

Du går ikke ud medmindre, du har din regnjakke på. 

Til gengæld kan du ikke vente med at komme i havet om sommeren og trækker mig nærmest afsted, ligeså snart du kan høre bølgerne og mærke sandet om dine poter, for det kan ikke gå hurtigt nok at komme derned🙈

Hvis vi har taget din stol, skal du nok finde en måde at få os til at flytte os. 

Du plejer at stille dig hen til døren og piver som hvis du vil ud, når vi så rejser os for at åbne døren skynder du dig forbi os og hopper op i stolen som om du hele tiden har siddet der🤪😱🙈

Alt dette gør du stadig den dag idag! 

Du har altid, på din egen måde vist hvordan du skulle får mig i bedre humør! 

I en tidlig alder lærte du dig selv, at være tæt op af mig, når min ptsd/angst var ude af kontrol, du mærkede ofte min sårbarhed før jeg selv opdagede der var noget galt og du lagde dig oven på min mave til du kunne mærke, at jeg var faldet til ro og min ptsd/angst igen vær under kontrol. 

Vores samhørighed er helt sikkert unik og selv når vi er hver for sig, kan vi stadig finde hinanden igennem en mindfulness øvelse. 

Jeg ved, du forstår hvor elsket du er, for du blir altid sååååå glad når jeg fortæller dig, at jeg ELSKER DIG, så kører hele kroppen på dig af glæde. 

Det har altid været vigtig for mig, at du vidste, at du er elsket. Derfor får du dét af vide hver dag sammen med dine kys på panden❤️

Takket vær dig, har jeg lært at leve med mine problemer både psykisk og fysisk. 

Du har lært mig, at håndtere hverdagen og få så normalt et liv, der nu er muligt for mig. 

Du har lært mig, at komme ud blandt folk igen. 

Du skulle jo starte til træning som hvalp, dette var en udfordring for mig, men du viste mig vejen og se hvor langt vi er komme nu 5 år senere. 

Vi er nu sammen startet hos Just Be Dog og på deres uddannelse Just Be Pro.

Aldrig i min vildeste fantasi havde jeg for 5 år siden troet jeg ville være her hvor jeg er idag sammen med dig. 

Tak for dig!

Tak fordi du har givet mig troen på, vi kan gøre dette sammen. 

Tak for du altid er ved min side!

Tak for du altid beskytter mig, både på de dårlige dage, men også på de gode dag hvor du altid hos mig!

Tak for den omsorgsfulde og kærlige hund, du altid er! 

Tak fordi du er den glade hund, du altid er, du er en rigtig humørbombe! 


Tak for du kom ind i mit liv Akio🐶

Du er min ener.

Elsker dig kiv❤️

2 kommentarer

Ulla Jensen
 

Hej hvor er det dejligt at læse om dig og din hund. Jeg har selv problemer med ptsd, angst ,depression og fibromyalgi.  Dette gør det svært for mig at komme ud, har fået hvalp i år. Stor blanding og den er skøn og selvom jeg har store problemer med at have energi til opdragelse,  bliver det til 3 ture hver dag nu. Jeg har tænkt på at den skal være service hund. Aner bare ikke hvordan jeg gør, har hverken penge eller energi til det. Ved du om man kan få hjælp . Glæder mig til at høre mere om dig og din hund. 🐕🐕‍🦺🦮🐩

Læs mere
Læs mindre
Pernille Mortensen
 

Hej Ulla😃

Tak for dine søde ord💖

Tro mig, jeg ved hvor svært det er at komme ud, de dage hvor alt er noget ged. Du skal hænge i og din hund vil gøre tingene nemmere for dig med tiden. 

Prøve og skrive til hende her; 

tba@thevoiceofpets.dk

Hun hedder Trine og det er igennem The Voice Of Pet jeg er ved at få uddannet min anden hund.

Det din hund skal kunne når den skal op til prøven hos dem er;

https://thevoiceofpets.dk/wp-content/uploads/2020/05/Offentlighedstest_psykiatriske_servicehunde-2.pdf

Håber det kan hjælpe dig😃

Mvh Pernille🐶

Læs mere
Læs mindre

Skriv en kommentar