Lucy's signal kontrol ved lågen

Når vi taler om en høj grad af stimuluskontrol (signal kontrol), vil vi gerne se at hunden blandt andet kan skelne signalerne fra andre signaler.

I denne video tester jeg Lucy's forståelse af "OKAY", som er hendes release signal til at må gå ind på folden hvor fårene er ❄️

Lucy er en border collie og hun er hyrdehund. Hun har en iboende motivation for at flytte dyr (inklusiv får). Der findes nok ikke noget bedre i hendes verden end at få lov til at arbejde på fårene. At få "adgang" til fårene er derfor meget forstærkende for hende 🐑🐑🐑

Lucy har lært at hun kun får adgang til fårene på mit signal "OKAY". Hvis andre siger OKAY betyder det ikke noget for hende. Det er kun mit OKAY der gælder.

Det betyder også at hun ikke bare kan storme gennem lågen når den åbner. Den åbne låge er ikke hendes signal til at løbe ind på marken. Det er kun mit verbale signal OKAY der giver adgang.

🎬 Du kan se den første video, jeg lavede med Lucy ved lågen her: https://www.justbedog.com/.../49153-signalkontrol-versus...

I ovenstående video siger jeg en masse vrøvlesignaler til Lucy, når jeg åbner lågen. Det er signaler, som ikke betyder noget i denne situation. Jeg vil gerne se, at hun ikke reagerer på vrøvle-signalerne, og at hun kan skelne dem fra det "rigtige" signal OKAY. Husk LYD 📣


0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar