Interview med Adfærdsdyrlægen Pernille Blok-Riisom

Pernille adfærdsdyrlæge

Mød adfærdsdyrlægen Pernille Blok-Riisom der er dyrlæge med specialisering indenfor adfærd, ejer. Pernille er ligeledes grundlægger af firmaet Adfærdsdyrlægen.

Pernille har lavet serien "Alene hjemme" til HundeTV: https://www.hundetv.dk/alenehjemme

 

“Jeg ønsker at være med til at realisere dine drømme om et velfungerende liv for dig og dit dyr”
— Pernille Blok-Riisom

 


Hvad er du mest taknemlig for?

Udover at være taknemmelig for en at have en fantastisk familie og unikke venskaber er jeg på det arbejdsmæssige område taknemmelig og ydmyg over, at få lov at hjælpe hundeejere med at få det liv, de ønsker med deres hund.  I visse tilfælde handler det også om at lære hundeejere at elske det liv, de har med den hund, der er blevet en del af deres familie.


Hvad er det bedste ved at arbejde med hunde?

Jeg nyder at arbejde med hunde, men også i høj grad med deres ejere, da det oftest handler om at skabe det unikke samspil dem imellem. At se glæden hos både hund og ejer, når kommunikationen fungerer og være en del af den proces, som har skabt og udbygget denne kommunikation, er den positive forstærkning, der gør at jeg hele tiden gør mit for at udbygge min viden på det adfærdsmæssige felt.


Hvad er meningsfyldt for dig?

Når jeg ved, at jeg har gjort en forskel for en hund og dens ejer.


Hvad er meningen med livet?

Det forklarer mit yndlingscitat perfekt og det er noget jeg forsøger at efterleve dagligt:

"Be somebody, who makes everybody feel like a somebody"


Hvad er dit livs sværeste beslutning? 

Det var da jeg tilbage i sommeren 2017 valgte at sige mit job op som praktiserende dyrlæge for at gå selvstændigt med firmaet Adfærdsdyrlægen. Jeg var spændt, nervøs, boblende af lykke og samtidig skræmt fra vid og sans og også trist ved tanken om ikke længere at skulle være sammen med mine skønne kollegaer dagligt. Jeg vidste at tiden var inde til at realisere den drøm jeg havde haft siden studietiden på veterinæruddannelsen, men som jeg troede skulle blive liggende i skuffen for altid. Jeg nød mit job i praksis, men savnede samtidig mere tid til at kunne rådgive dyreejere med adfærdsmæssige udfordringer hos deres dyr.

 

Hvad følte du og tænkte du dengang, og hvad tænker du om det nu?

Nu ved jeg det var den helt rigtige beslutning, jeg nyder livet som selvstændig. Det giver en frihed og fleksibilitet og ikke mindst den tid til at give hver enkelt af dem, jeg får lov at hjælpe med coaching, vejledning og støtte, indtil de føler sig trygge i livet med deres kæledyr.

Desuden har jeg fået mulighed for at kombinere adfærdsrådgivning med undervisning, både af de dyrlægestuderende og hundeinstruktørselever og afholdelse af foredrag og dermed kunne hjælpe endnu flere med at få det optimale liv med deres kæledyr samt udbrede kendskabet til dyrs normal adfærd.


Hvis alle var en mulighed, hvem vil du så allerhelst møde og tale hund med?

Jeg har været så privilegeret at møde mange forskellige inspirerende mennesker i mit liv på bla. konferencer. En person som jeg altid bliver fascineret af både på det faglige, men også personlige plan er Kathy Sdao. Hun er utrolig sympatisk, meget vidende på både det trænings- og adfærdsmæssige plan og formår at se det positive i alle situationer. Jeg er overbevist om, at det vil være en fornøjelse at tale med hende om hunde.


Hvis du skulle have 3 forskellige hunderacer i dit hjem, hvilke 3 ville du så vælge og hvorfor?

Jeg har ikke nogle specifikke racer, som jeg foretrækker fremfor andre, men ved hvilke, jeg ikke ønsker pga. deres sundhedsmæssige status. Jeg ville aldrig vælge en brachycephal hunderace, der ofte er påvirket på deres vejrtrækning, som jeg gentage gange også har oplevet påvirker deres generelle adfærd.

Jeg er dog fascineret af Border terrieren, der er selvstændig og udfordrende på både aktivitetsniveau og afveksling i hverdagen, hvilket motiverer mig.

En lille blandingshund eller en labrador kunne også sagtens passes ind i vores hverdag som en aktiv børnefamilie.


Hvad er det bedste hunde-råd du har fået?

At se på den hund, der står foran mig i stedet for den, som vi kan have et ønske om, den skal være.

Alle hunde er forskellige og som professor i psykologi Susan Friedman siger, er det altid ”The study of one”, hvilket betyder, at vi skal se på den enkelte hunds adfærd og finde en løsning til lige præcis dens situation.

  

Hvad er succes for dig?

Når jeg oplever, at jeg gør en forskel for andre


Hvad er dit næste mål?

At få færdigskrevet og publiceret den bog, jeg er ved at skrive


Har du gjort en drøm til virkelighed?

Ja at gå selvstændigt og skabe mit eget firma


Hvis du kunne lære et barn én ting om hund, hvad skulle det så være?

Det unikke i at kunne kommunikere med sin hund, hvilket sker, når vi lytter til, hvad den siger.


Hvad gør du, når du gerne vil forkæle dig selv?

Spiser et stykke chokolade


Hvad er du mest stolt af?

Mine to børn og at jeg har vist dem, at man aldrig skal opgive sine drømme.


Hvis du vidste, du kun havde få år tilbage at leve i, hvad ville du så ændre?

Jeg ville nyde livet, som jeg har skabt, da jeg allerede efter at være blevet selvstændig har fået skabt de rammer, som giver mig friheden til at give mine børn et liv med samvær, tid til fordybelse og overskud i hverdagen. Desuden ville jeg lave en bog til hver af mine børn, fyldt med minder, billeder og historier om da de var mindre, små citater og udsagn fra dem, kombineret med mine ønsker og drømme for deres liv, krydret med små breve til de personlige milepæle, så de også havde et fysisk minde fremover og mine perspektiver på de store øjeblikke i deres liv.


0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar