Snudetarget - HJÆLP hunden slikker på hånden

Vi elsker snudetarget og bruger det til rigtig mange ting i vores træning med hunden. I vores verden er det en vigtig grundfærdighed i alle former for hundetræning uanset om du træner hundesport eller hverdagslydighed.

Vi kan bruge snudetarget, når hunden skal hilse på gæster, og vi ikke ønsker, at den hopper op. Hunden kan i stedet dutte på personens hånd og derefter få en belønning fra dig.

Vi kan bruge snudetarget i indkald, så vi er sikre på, at hunden kommer helt hen til vores hånd for at blive belønnet. På den måde lærer hunden at komme helt hen til dig, hver gang du kalder på den.

Vi kan også bruge snudetarget til indlæring af plads, fri ved fod, kom retur med legetøj, apportering og meget mere.

Snudetarget er anvendeligt til rigtig mange situationer i hundetræningen, og der findes mange flere muligheder end dem vi har listet her.

Flere har spurgt ind til, hvad vi gør, hvis hunden slikker på hånden i stedet for at dutte. Derfor har vi lavet en lille gratis bonus video til HundeTV.dk, hvor Lea, Tanja og sødeste Noell giver deres bud på en løsning.


✅ Første step er at få hunden til at dutte på hånden
✅ Hvis hunden begynder at slikke på hånden, kan det være at du skal sænke kriterierne og belønne for meget små dut
✅ Beløn hunden hyppigt for selv de mindste dut
✅ Beløn tæt på hånden, hvis hunden er for fokuseret på den anden hånd med godbidder
✅ Det kan også være at hunden skal højere op i arousal for at den giver dig lidt mere dut end slik på hånden


Når vi ønsker mere fastholdelse og varighed på snudetarget kan vi hjælpe hunden ved, at give den et hjælpesignal til, at den skal blive i opgaven. Her benytter vi os af belønningsfærdigheden YOGA, hvor hunden skal holde fokus på opgaven og ikke kigge på godbidden. I dette tilfælde skal hunden lave snudetarget og fastholde.

 

I BASISpakken på HundeTV får du hele vores snudetarget serie, hvor vi viser alle trinene til at få et sikkert og stabilt snudetarget: https://www.hundetv.dk/basis

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar