HVERDAGSMESTER I HÅNDTERING

Onlinekurset for dig som ønsker at lære din hund at blive håndteret uden tvang.

Din hund lærer at være tryg ved at blive håndteret. Den lærer selv at blive en aktiv medspiller i træningen og sige "JA TAK"

 

 

 

 

Et videokursus med trin-for-trin guide til hundeejeren og den professionelle, der ønsker at træne forebyggende og samarbejdende håndtering med hunden uden frygt, angst og stress. 


Kender du følelsen af at det er en kamp at:

 • Få klippet hundens klør
 • Få hunden vaccineret hos dyrlægen
 • Få renset ører og øjne på hunden
 • Være til dyrlægen med din angste hunde
 • Få klippet, børstet og vasket din hund
 • Få sele eller halsbånd på hunden

Eller måske er det en anden form for håndtering som kræver dyrlægebesøg eller at du skal holde hunden fast, der gør din hund bange...

Det kan virke som en nem løsning "bare" at tage hunden til dyrlægen, når den fx skal have klippet kløer.  Så fikser dyrlægen fikser det. Men er det nu også den bedste løsning?

Forestil dig at du er hunderæd for at komme til lægen og skulle stikkes. Forestil dig at når du kommer ind hos lægen, så kommer der flere hjælpere ind og holder dig fast, så du ikke har noget valg. De tager kontrollen fra dig, mens lægen undersøger dig og stikker dig, som hun har lyst.

Det er et overgreb, og det er et overgreb som kun bliver forværret af din følelse af manglende kontrol.

Det er sådan mange hunde har det i forskellige håndteringssituationer. 

Forestil dig nu at vi kan klippe hundens kløer, lade den blive undersøgt hos dyrlægen og meget mere, mens han er tryg og rolig. 

Forestil dig at vi kan give hunden et valg, og bare det at hunden har et valg betyder, at han begynder at sige JA TAK til at blive håndteret. Mareridtet bliver forvandlet til noget rart. Noget positivt.


Alt for mange hunde, oplever frygt, angst og stress i hverdagen. Helt simple ting som at få klippet kløer, få selen af og på eller andet kan påvirke dem negativ. Sådan behøver det ikke at være.Vi kan ændre din hunds følelse i de ubehagelige situationer. Vi kan give din hund følelsen af kontrol tilbage. Vi kan lære dig, hvordan du træner din hund i at blive frivilligt håndteret. 

På kurset får du konkrete redskaber, øvelser og trin for trin guides, der sikrer at du får fremgang i håndterings-træningen. Håndteringssituationen bliver forvandlet til et positivt samarbejde mellem hund og ejer.

 

stor hund

PRIS


Prisen 1250kr inkl. moms

Er du medlem af HundeTV er prisen kun 850kr. inkl. moms. Du finder din rabatkode her: https://www.hundetv.tv/medlemsfordele

OBS. Er du kursist på PRO hundetræner uddannelsen, får du dette kursus med som en del af uddannelsesmaterialet.

Begrænset antal pladser!

Få adgang til alt materialet >

PERSONLIG FEEDBACK

En vigtig del af forløbet er din personlige sparring med Tanja, Lea og Christina. Du bliver fulgt hele vejen og modtager feedback på træningen med din hund. 

Du får adgang til et lukket læringsværksted, hvor alt materialet og vores dybdegående videoer ligger. Når du tilmelder dig får du tilsendt et personligt login ind til forløbet.

Derudover bliver du lukket ind i den tilhørende facebook-gruppe, du kun deler med de andre passionerede deltagere. Du kan dele op og nedture, og det er også her du får feedback på dine videoer og træning. 

Udover kursets indhold kan du også komme din personlige håndteringsudfordring med din hund (fx at få klippet hundens klør, blive tryg ved at få sele på etc.).

Sammen lægger vi en plan og i omkring 8 uger går vi i dybden med udfordringen og nørder sammen i den lukkede facebookgruppe. Vi svarer på spørgsmål og kommer med feedback minimum 2 gange om ugen.

OBS kun begrænset antal deltagere!

Facebook hundetV (2)

Kurset er delt ind i 3 hovedområder


Forebyggende håndtering

Du får forebyggende videoer og træningsøvelser til hvalpen eller hunden, som ikke har en tidligere dårlig erfaring med håndtering. 

Det bedste er altid at forebygge!! Så vi ikke kommer ud i angstfyldte/stressede situationer.
Men når det så er sagt, så skal vi konstant være forsigtige, for selv om vi gør alt muligt for at forebygge, skal der ikke særlig meget til for at følelsen hos hunden ændres.

Du får 13 videoer med viden og praktisk træning omkring den forebyggende træning.


Samarbejdende håndtering (også kaldet frivillig håndtering)

Samarbejdende håndtering  handler om at give hunden kontrol i håndteringssituationen. Vi giver dem “magten” til at sige "JA TAK" jeg er klar. Eller "NEJ TAK"! ikke lige nu. Mange kalder det også frivillig håndtering.

Vi kalder det samarbejde håndtering, da det handler om samarbejde! Hunden også en stemme. Vi kan sige det sådan, at fordelingen er, at du (hundejeren) bestemmer hvad der skal trænes på, og hunden bestemmer om den vil være med.

Det giver hunden kontrol og skaber tillid, da hunden oplever hun har et valg. At hun giver sit sammentygge til håndteringen.

Det er både relevant i den forebyggende træning men i høj grad også til de hunde, der har stress/angst forbundet med håndtering og dyrlægebesøg.

For hunde der føler angst og stress er kontrollen med til at dæmpe de følelser. dvs. De er mindre angste og mindre stressede, hvis de føler de har kontrol over situationen. Kontrol er med til at reducere frygt.

Vi bruger en trænet adfærd til at øge samarbejdet under håndteringen.

Men meget mere om det på kurset hvor du får 19 dybdegående træningsvideoer med viden og praktisk træning. 

 

Dyrlæge relateret håndtering

Frygt og stress i forbindelse med dyrlæge besøg er desværre meget almindeligt.

Samtidigt viser et studie der er lavet vedr. dyrlægebesøg, at hundeejere der irettesætter deres hunde i håndteringssituationer for at undvige håndteringen, er mere tilbøjelige til at have dyr der vil udvise aggression mod dyrlæger.

Jo mere vi kan forebygge, jo bedre, og jo mere vi kan træne forskellige procedurer, jo bedre for hunden.

Du får fem videoer med øvelser, træning der hjælper dig og hunden i en dyrlægesituation, samt viden om hvad du praktisk kan gøre hos dyrlægen fremover.

I dette modul får du 5 dybdegående trin for trin videoer


Kom med din personlige håndterings udfordring

Udover kursets indhold kan du også komme din personlige håndteringsudfordring med din hund (fx at få klippet hundens klør).

Sammen lægger vi en plan og i omkring 8 uger går vi i dybden med udfordringen og nørder sammen i den lukkede facebookgruppe. Vi svarer på spørgsmål og kommer med feedback minimum 2 gange om ugen.

Christian Berantzino, Tanja Benn og Lea Nor er dine personlige trænere på kurset.


håndterings billede

ER FOR DIG SOM,


 • Er passioneret hundenørd
 • Gerne vil hjælpe din hund til at leve uden stress og angst
 • Har en hund som ikke vil have klippet klør
 • Har en hund som er bange for halsbåndet eller selen
 • Har en hund som ikke vil børstes
 • Har en hund som er bange for dyrlægen
 • Har en hund eller hvalp og gerne vil forebygge angst og stress i forbindelse med håndtering

Håndteringsfærdighederne du lærer på kurset er universelle, og virker uanset hvilken hund og hvilket mål du har.

VARIGHED

Kurset varer 6 uger med personlig undervisning og feedback af dine undervisere Christian Berantzino, Tanja Benn og Lea Nor.


Vi starter d. 12. november 2021 og kurset varer til/med d. 9. januar 2022 (i alt knapt 2 måneder med undervisning).

Efter kurset er slut har du yderligere adgang til alt materialet indtil d. 9. februar 2022. 

OBS begrænset antal pladser.

Tilmeldingen lukker d. 12. november kl. 21.00

Kopi af Unavngivet
diplom

KURSUS DIPLOM

Du får et diplom for gennemført kursus, når kurset er færdigt.

Du opnår diplomet hvis:

 • Du deltager aktivt på forløbet
 • Består de forskellige håndtering træningsopgaver