Jeg elsker læring og udvikling. Jeg er på en personlig mission om altid at være åben for læring, så jeg hver dag ved lidt mere, end jeg gjorde igår - og dermed kan hjælpe flere hunde og mennesker. 

- Lea Nor

Lea har en urokkelig kærlighed til dyr og især hunde. Hendes barndom var fyldt med hunde, katte, marsvin, kaniner, høns, undulater, grise og heste. Dyrene betød alt for hende, og allerede som barn kunne hun forsvinde ind i dyrenes verden i flere timer. Hun trænede hønsene, snakkede med kaninerne, puttede med marsvinene, legede med hundene og red på hestene. Især da Lea blev omkring 11 år var det hestene, der for alvor kom i fokus. Lea brugte alt hendes fritid i stalden, i skoven, på ridebanen og i ridehuset. Hun nærmest levede og boede blandt hestene i flere år, hvor hun både passede dem, red dem og deltog i stævner. Det var primært dressuren, der vandt hendes hjerte. Hun blev kaldt et naturtalent og fik uddelt talentpokaler. Hestene blev mere eller mindre hendes liv. Hun kom nærmest kun hjem for at sove, gå i skole og så var det afsted igen. På grund af flytning, og andre forhold der spillede ind, forsvandt hestene ud af Leas liv, da hun var omkring 16 år. Det gjorde ondt at miste hestene i hendes liv. Der opstod et tomrum, som først blev fyldt op igen, da hun mange år senere var flyttet hjemmefra og fik sin helt egen hund. Dyrene har en helt særlig energi, og Lea føler sig ukomplet uden dem i hendes liv. De er nærmest en del af hendes sjæl ligesom naturen er det. 

”Jeg føler mig lidt skør nogle gange. Jeg kan føle mig, som en indianer, der har brug for at mærke jorden og græsset mellem mine tæer. Høre fuglene synge i træerne, mærke vinden ruske i min krop og føle energien fra Moderjord og dyrene. Jeg trives klart bedst ude på landet, tæt på naturen og dyrene. Her kan jeg mærke mig selv, mit hjerte og den indre stilhed, der bare VED!”

-       Lea Nor

I dag har Lea fire hunde, som alle er en vigtig og uundværlig del af hendes liv. Uma (islandsk fårehund tæve på 11 år), Effie (border collie tæve 5 år), Noell (border collie tæve 4 år) og Lucy (border collie tæve 3 år). Hun er en hundesportsudøver og men mest af alt er hun passioneret træningsnørd. Hun tror på, at hunden altid skal komme før sporten. Hun har trænet adskillige hundesport såsom: Rally lydighed, Agility, Spor, Nose Work, special søg, LP-lydighed og hyrdning. I dag er det primært LP-lydigheden og hyrdningen, som hun koncentrerer sig om.

Lea har en kandidatgrad i kommunikation fra Roskilde Universitet (Cand.Comm.), og hun har tidligere arbejdet i modebranchen i flere år. I dag lever hun udelukkende af HUND og brænder for at forbedre livet for flere hunde. Hun hjælper private klienter, foreninger, organisationer og professionelle. Hun er blandt andet foredragsholder, uddannelsesleder, hundeinstruktør, mental træner og træningsnørd. Hun er ejer og medejer af to hundevirksomheder Leanor.dk og JustBeDog.com, hvor de blandt andet leverer onlinehundetræning ”on demand”, rådgivning, uddannelser etc. De hjælper danske, svenske, islandske og norske hundeentusiaster - fra ”sprøde” nybegyndere til konkurrenceudøvere og instruktører.

Hun tror på, at hundetræning handler om forståelse, kommunikation og en unik relation. Det handler ikke om at ”opdrage” vores hunde til at adlyde. Det handler om processen i at engagere hunden, så den har lyst til at samarbejde. Lea tror på, at alle - uanset art, lærer og trives bedst i et kærligt og positivt miljø. Hun er derfor altid på jagt efter at kunne optimere træningen med positive forstærkningsteknikker og de nyeste progressive metoder. Hun er kendt for at turde se tingene fra en anderledes vinkel og er anerkendt for hendes indsigtsfulde og medfølende undervisning.

Udover hendes kandidatgrad i kommunikation, er hun også certificeret hundeinstruktør. Hun er desuden uddannet ”Krops Master” og ”Spirituel Mentor” og har sidenhen videreuddannet sig indenfor områderne coaching og hundetræning og adfærd. Hun har deltaget på, og selv afholdt, utallige adfærds- og trænings-seminarer og kurser med nogle af verdensførende indenfor deres felt. Hunde, træning, adfærd og optimal læring er hendes store passion. Når hun har et øjeblik, så er det der hendes fokus forsvinder hen. Hun er fuldt ud dedikeret til at skabe mere uddannelse og vækst indenfor området positiv baseret hundetræning. Kan aldrig få nok af samspillet mellem hund og menneske. Lea har udviklet ”Boblen-metoden”, hvor hund og ejer lærer at fokus i boblen sammen – uanset forstyrrelser. Hendes mission er at hjælpe dig med at få en stærkere relation til din hund, hvor I begge er mere nærværende og fokuserede. Det absolut vigtigste for Lea er kærligheden. Hunde er kærlighed. Hun er overbevist om, at det som gør hunde ekstraordinære, er deres ubetinget kærlighed til os og deres exceptionelle evne til at være tilstede i nuet. Hun elsker arbejdet og samværet med hundene. Følelsen af at være i nuet sammen. At smelte sammen til en. At hund og fører mærker og forstår hinanden. At være i flow med hunden. Den ultimative tilstand og samhørighed, når man bare er.

Jeg tror på, vi er stærkere sammen, og jeg elsker den forskel, jeg får lov til at gøre for hundene og deres fører.

- Lea Nor

 

Du kan kontakte Lea via: lea@justbedog.com

"Lad ikke dine forventninger stå i vejen for at se den hund, som er lige foran dig."

Lea Nor

 

lea hunde strand

Det siger kursisterne:

Hund360

“Tuuuuusind tak for dig 🙏🏻❤️ Du giver så meget inspiration videre... sikken et fantastisk foredrag som gav noget at tænke over 🥰 ... Din tilgang til samarbejdet mellem hund og fører har virkelig hjulpet mig med en masse indsigt i relationen mellem mine hunde og jeg ❤️”

Hund360

“Tusind tak for en fantastisk aften i såå flotte omgivelser. Wow. Og tak for sådan et hudløst ærligt og sårbart foredrag, hvor intet var holdt tilbage — jeg så flere med våde øjne — og alle tog meget læring med hjem. Tusinde tak for det! ❤️”

Hund360

“Lea’s fantastiske evne til at se sammenspillet mellem hund og fører er helt enestående. Begge mine hunde knoklede som sindssyge og jeg total lykkelig for mine helt specielle, dejlige og fantastiske hunde. Den mentale del til hundeføreren var super fed og gav virkelig stof til eftertanke. Ting og oplevelser blev billedligt talt gravet ned i skoven på vej hjem. Tak Lea fordi du er dig”