6

Hej !

Jeg hedder Christina Berantzino. Jeg tror på, at hundetræning skal være sjovt og givtig for både hund og ejer.

Jeg er professionel hundetræner, uddannelsesleder, hunde-zoneterapeut og hundesportsudøver. Jeg er grundlægger af Just Be Dog sammen med Lea Nor. I dag er vi 3 medejere af Just Be Dog og HundeTV - Christina, Lea og Tanja.

Jeg bor på et lille landsted på Midtsjælland sammen med min mand Brian, vores to børn Laura og Daniel og vores fire hunde Jack (2012), Eddie (2014), Solo (2017) og Jojo (2021).

Idag træner jeg FCI lydighed, hyrdning og går spor med mine tre border collier. Især FCI lydigheden konkurrer jeg aktivt i. Jeg har tidligere trænet rally, nosework og agility. Jeg elsker at nørde med detaljerne i træningen, men aller vigtigst er at hundene og jeg har det sjovt, med det vi laver.


Du kan kontakte mig via: christina@hundetv.dk

Hund360
Lone Rahbek - kursist på Just Be Pro

“Christina ser både din hund og dig som hundefører på det niveau i er.
Christina lytter på hvad du siger, og indgår i en dialog med dig omkring hvad du ønsker af dig selv, og ikke mindst din hund.
Hun brænder for at lære fra sig, men det foregår på Christinas egen rolige og velovervejede måde. Hun er yderst behagelig i sin omgang med både hund og fører og har den tålmodighed og rummelighed der skal til, for at kunne træne både den sensitive, men også den temperamentsfulde, hund.
Christina har en engels tålmodighed, som i stor stil afspejles i hendes måde at træne hund (og hundefører) på.
Christina mestrer at løfte pegefingeren, så det føles som ros. Hendes væremåde giver ro og tid til at jeg som hundefører kan reflektere over træningen, ikke bare efter, men også mens den foregår. Jeg går altid hjem med et smil på læben og følelsen af, at min hund og jeg kan nå stjernerne. ”

kursist på Just Be Pro

Hund360
Anita Plesner - hundeinstruktør i DKK

“Jeg er vild med at gå på Christinas LP1, LP2 og LP3 lydighedshold om tirsdagen. Christina er en professionel, erfaren og knald dygtig hundeinstruktør, som er god til at lære fra sig. Hun finder hurtigt ind til de “ømme punkter” hos hund og fører, og kan altid trække en god løsning, et forslag og et fif ud ad ærmet. Man føler sig godt tilpas på Christinas hold, for hun er altid hjælpsom og påpeger mangler på en humoristisk måde og roser altid, når det lykkes. Sandy🐕 og jeg har lært rigtig meget om lydighedstræning og LP prøver hos Christina, og jeg kan give hende mine allerbedste anbefalinger.”

hundeinstruktør i DKK

Hund360
Julie Willems - kursist på Just Be Pro

“Christina er en fantastisk dygtig og engageret underviser, der gennem hendes rolige, venlige og positive formidling skaber et rigtig godt træningsunivers. Træningen foregår på hundens præmisser og hun sørger altid for at den enkelte hund har de rigtige vilkår for læring.
Vi føler os trygge hos Christina for hun ser os altid lige der, hvor vi er i træningen og hjælper os videre med nye værktøjer til at opnå en succesfuld træning.”

kursist på Just Be Pro

Hund360
Sandie Højgaard Larsen - LP kursist

“LP har altid været noget meget stift og underligt noget for mig.
Havde aldrig troet at jeg ville tage undervisning i LP, lige indtil jeg mødte Christina.
Første gang jeg mødte Christina var til DM HTM/FS 2019. Det var en varm, smilende og meget imøde-kommende Christina. Hmmmm tænkte jeg så er de måske slet ikke så stramme og stive de LP folk.
Jeg udfordrede mig selv med min nye ung hund og meldte mig til LP træning hos Christina. For hvis der var en chance for, at nogle måske ville kunne forstå min snørklede hjerne og tankegang måtte det være Christina.
Ganske rigtigt hun forstod mig og ikke mindst, min hund Röskva. I mit tilfælde er det vigtigste for mig at min træner forstår mig så jeg har en mulighed for at kommunikere videre til min hund. Specielt i en ny hundesport jeg aldrig har interesseret mig for og forstået.
Christina har åbnet en ny verden for mig som jeg glæder mig meget til at møde.”

LP kursist

Jeg fik min første hund, Cashew i 2009. Han var en omplacerings hund og havde en del adfærdsmæssige udfordringer, men jeg faldt pladask for ham første gang, jeg så ham.

 

"Han var kommet tilbage til opdrætter og faktisk sad han under deres spisebord hele den aften jeg var at besøge ham første gang, han ville bestemt ikke ud og sige hej. Så nok ikke den perfekte hund til en første gangs hundeejer, men han var perfekt for mig. Så det endte altså med, at jeg fik ham med hjem en uges tid efter vores første møde."

 

Cashew var min tro følgesvend og læremester. Han lærte mig om adfærd, hundemøder, hundesprog, træning og samarbejde. Ikke mindst lærte han mig om ubetinget kærlighed. Han var med mig overalt, og han fik vagt min interesse for hundesport og ikke mindst konkurrencelydigheden.

 

IT IS NOT JUST A DOG. IT IS A WAY OF LIFE


Uddannelse:

Jeg er oprindeligt uddannet bioanalytiker fra Panuminstituttet i 2006 og har sidenhen undervist nye studerende i bioanalytiker faget. Jeg er uddannet Pro Dog Trainer hos engelske Absolute Dogs og har også færdiggjort deres adfærds del, GEEK her i 2022. Idag lever jeg 100% af hund og at undervise andre i hundetræning. 
Jeg er også uddannet hundezoneterapeut i marts 2019 fra Sanocanis og hjælper idag hunde med alt fra falsk drægtighed, allergi, maveproblemer etc.

Jeg elsker hunde og alt hvad der hører med og kan ikke lade være med at videreuddanne mig og blive dygtigere. Af seminarer jeg har deltaget på kan nævnes "Animal Emotions – Happier animals, better relationships" med Karolina Westlund, "Advanced Animal Training" med Karolina Westlund, samt adskillige træningskurser med finske, norske, svenske, polske og danske elitesportsudøvere. 


"Jeg elsker samarbejdet mellem min hund og jeg. Træningen bliver let og legende, fordi vi begge elsker, det vi laver sammen."

- Christina Berantzino


Christina Berantzino fri ved fod

MØD CHRISTINA'S NUVÆRENDE HUNDE

MØD JACK

Stambogsnavn: Borterteam's High Intensity

Race: border collie

Født: 30.03.2012

Titler: LP1, LP2, LP3, Rally Begynder og Øvet mester

Jack er min første bordercollie og han har været min prøveklud til rigtig mange forskellige hundesportsgrene.
I hans unge år gik han LP lydighed og nåede at få en førstepræmie i klasse 3, inden jeg valgte at trække ham fra konkurrence. Jack er en meget højtkørende hund og da jeg fik ham havde jeg ikke den viden om at kunne træne hans evne til at justere sit arousal niveau (spændingsniveau), så vi har haft mange udfordringer i træningen, hvor han har kørt alt for højt.


Han syntes LP konkurrencer var alt for svære, da han ikke brød sig om de fremmede hunde og mennesker omkring ham, så jeg valgte til sidst at tage det pres væk fra ham og stoppede med at konkurrerer i LP.
Vi begyndte til Rally i stedet og gik også et par ekspert klasser, men igen havde han det for svært i omgivelserne.
Vi gav os derfor i kast med NoseWork og deltog i to konkurrencer, hvor han gjorde det rigtig fint og fik en førstepræmie den første dag.

Men jeg må jo indrømme at det er LP jeg brænder for, så nu træner vi kun for sjov og går spor en gang imellem, i stedet for. Jack elsker virkelig at bruge sin næse. Det er helt klart at han er i sit rette element ved næsearbejde. Her forsvinder alt bekymring om andre hunde og han arbejder bare selvstændigt og med stort fokus.

Jack
Eddie

MØD EDDIE

Stambogsnavn: Bluewhyle Just A Thought

Race: border collie

Født: 20.05.2014

Titler: LP1, LP2, LP3, Rally Begynder mester


Efter at have haft en vildbasse, som Jack var da han var yngre, var det helt vildt nemt at få Eddie hjem som hvalp.

Eddie var den type hvalp der bare havde en ro helt fra starten. Han sagde selv stop, når Javk og ham legede og gik over og lagde sig, når han blev træt. Han tog alt nyt med en ophøjet ro og intet har nogensinde kunne vælte ham ad pinden. Og sådan er han stadig.

Dog skal man ikke tage fejl af hans stille og rolige væsen, han kan sagtens være fræk og så er han virkelig sensitiv overfor hvad jeg føler. Han vil virkelig gerne gøre tingene rigtigt, så han har det bedst i træningen, når han ikke laver fejl. Så det forsøger jeg at hjælpe ham med i træningen. Han er ikke en type der bare kan lave en øvelse igen og igen, så for mange gentagelser gør ham ikke noget godt og det kan jeg heldigvis planlægge min træning efter.

Vi har været oppe i en del LP prøver og er i klasse 3 pt. Men har haft mange lange pauser indimellem pga. mine graviditeter, småbørn osv. Men Eddie har det helt fint på en konkurrencebane, så længe jeg er glad og stolt af ham, så er han glad.


MØD SOLO

Stambogsnavn: Menellis Solo Stjerna

Race: border collie

Født: 04.05.2017

Titler: LP1, LP2

I to år ventede jeg på Solo. Jeg havde fulgt hendes moster på konkurrencebanerne og var helt solgt. Så da jeg så at Solos mor skulle parres, måtte jeg slå til og jeg har aldrig fortrudt et sekund.

Solo er en intens lille dame, der altid er klar på træning. Om det er at hyrde på vores får eller om det er at træne LP lige ved siden af, kommer ud på et. Bare hun må arbejde. Har da heller aldrig oplevet hende træt, måske lidt træt i hovedet, men aldrig fysisk.

Hun er så heller ikke en hund der passer på sig selv og det bedste hun ved er at løbe. Kan hun løbe om kap med de andre hunde, er hendes lykke gjort.....men hun vil så også helst vinde det kapløb :D Hun er meget intens og skarp i træningen og giver sig altid 100%. 

Desværre har hun pådraget sig en kronisk skade, der gør at jeg ikke helt ved hvad hun kan holde til rent trænings og konkurrence mæssigt. Pt. ser det fornuftigt ud, men hun er ikke så langt i hendes LP uddannelse, så hun har ikke været ude på banerne andet end to gange. Vi må se hvad tiden bringer eller om hun skal have lov til at være fuldtids hyrdehund i stedet. Uanset hvad det bliver til, så er hun perfekt herhjemme i vores familie og har i  marts 2021, givet mig den vildeste oplevelse, da hun lavede det smukkeste kuld på 7 skønne hvalpe. Vi valgte at beholde en lille tæve og hende er jeg Solo meget taknemmelig for.Solo
Jojo

MØD JOJO

Stambogsnavn: EAYO

Race: border collie

Født: 07.03.2021


Jojo eller Yoyo er efter min egen Solo og en skøn handhund ved navn Willy. Hun er født herhjemme, sammen med hendes 6 søskende. Mit første kuld hvalpe, men nok ikke det sidste. Sikke en oplevelse at få 7 så skønne hvalpe og få lov til at følge dem tæt i deres første 8uger af livet.
Jojo blev født som nr. tre.

SENESTE NYT

På vores instagram profil kan du følge med i vores hundeliv, træning og tanker tæt på real-time.