Hvordan vælger du din nye sportshund?

Dyrlæge Rikke Wriedt går i dybden med jagten på den "perfekte" hund og sportshund. Hvad er arveligt, og hvad er miljø?

Hvor meget af din hunds karaktertræk skyldes genetik?

Interview med dyrlæge, kiropraktor og agilityinstruktør Rikke Wriedt.

Ofte når vi ser en hund, vi godt kan lide, så spørger vi ind til linjerne eller forældredyrene. Men hvor meget af det vi ser i hunden er genetisk betinget, og hvor meget skyldes træning og miljø?

Ved du hvad der er arveligt? Her taler jeg ikke kun om sygdomme såsom epilepsi, HD, AD, OCD osv. Udover sygdomme så er der er række karaktertræk hos hunden, som faktisk er arvelige såsom lydsensitivitet, frygtsomhed, aggressivitet og meget mere.  

Interviewet med Rikke Wriedt giver masser af stof til eftertanke, hvis du er opdrætter, overvejer at parre din hund eller leder efter en hvalp og sportshund.

Rikke er en meget velanset og respekteret dyrlæge med fokus på sportsmedicin, rehabilitering og kiropraktik i egen praksis "K9 Performance" i Ringsted.

Hun er desuden uddannet agilityinstruktør og klikkerinstruktør, og har siden 2008 arbejdet selvstændigt med træning af hunde primært i agility. Rikke løber selv agility og deltager i konkurrencer i ind- og udland.

Rikkes passion for hundesport startede i en tidlig alder, da hun som 12-årig fik familien overtalt til at få en border collie indenfor dørene. Inden længe stod den på agilitytræning og senere stævner i weekenderne. Over 20 år senere står den stadig på agility med egne hunde, tre border collier og en miniature american shepherd.

Hvad er inkluderet?

50 minutters interview med Rikke Wriedt inddelt i 5 temaer. Lea Nor interviewer hende, og de går blandt andet går i dybden med hundens temperament, kropsbygning og sundhed.

Du lærer, hvad er arveligt og hvad skyldes miljø, og hvordan hundens kropsbygning påvirker dens performance. Hvad skal du være obs på i "jagten" efter din nye stjerne (hvalp)? og hvordan og hvor meget hundejeren påvirker hvalpen/hunden.

Hundens temperament

Sportshunden er først og fremmest familiehund

Sundhed og arvelige sygdomme

Kropsbygning påvirker performance

Hvad er hunden, og hvad er træning?

STREAMING DER GIVER POTE

De bedste serier om hunde, træning, adfærd og hundesport - samlet på ét sted. 

Bliv medlem af HundeTV og få adgang til alle videoserierne PLUS ny serie hver måned.

MÅNEDSABONNEMENT

79kr.

Ingen binding - nem opsigelse

Vilkår gælder.

Nemt og lige til for hundeejere på alle niveauer

ÅRSABONNEMENT

790kr

Spar over 15%

Ingen binding - nem opsigelse

Vilkår gælder.

Nemt og lige til for hundeejere på alle niveauer